Feb 192013
 
Oscar Andreas Larsen leder lokallaget på Haugalandet

Trouble viewing translation? Select your default language using Google Translate near top of page. Please be patient with machine translation as it is an evolving technology. Gender, in particular, is problematic in machine translations.

Fakkeltoget «NO H8» arrangeres med håp om å skape debatt og endre holdninger blant folk.

– Vi er lei av mobbing av skeive personer her på Haugalandet. I løpet av det halvåret organisasjonen Skeiv Ungdom Haugalandet har eksistert, har fått inn i overkant av ti meldinger om trakassering, forteller Oscar Andreas Larsen (foto).

Han er leder av Skeiv Ungdom her lokalt fram til sommeren, mens Einar Nordgård overtar fra høsten av.

Må anmeldes
Trakasseringen går på alt fra å bli tilslengt stygge og nedsettende ord til direkte å bli slått ned. Mye av dette foregår ute på byen på kveldstid.

– Både medlemmer av Skeiv Ungdom og andre som ikke er medlemmer har meldt fra om slike episoder. Mange spør oss om råd og hjelp, og vi anbefaler alltid å anmelde til politiet. Vi tenker at jo flere anmeldelser, jo større oppmerksomhet vil dette få, sier Larsen.

Skeiv Ungdom Haugalandet har siden starten i fjor vår fått nærmere 20 medlemmer.

– Jeg har ingen tall på hvor mange homofile og lesbiske det er på Haugalandet, men organisasjonen vår favner både Karmøy og Etne, opplyser Larsen. I tillegg til homofile og lesbiske, kan medlemmene være bifile, trans-, intersex- og bdsm-personer. Transpersoner ønsker å være et annet kjønn, intersexpersoner ikke noe spesifikt kjønn, mens bdsm står for bondage-dominance-sado-masochisme.

Holder appell
Fakkeltoget torsdag kveld starter i Steinparken og avsluttes på Rådhusplassen. Både Unge Høyre, AUF, Amnesty Ungdom og Oscar Andreas Larsen selv skal holde appell etter fakkeltoget.

– Og sannsynligvis ordfører Petter Steen jr., sier Larsen. Skeiv Ungdom har også opprettet et arrangement på Facebook der folk kan melde seg på hvis de vil.

– Vi har allerede 50 påmeldte og 42 som som har sagt at de kanskje kommer, sier Larsen fornøyd.

 

 

EVA BIRKELAND

Skeivt fakkeltog i byen – Nyheter – Haugesunds Avis

Related...