Dec 132012
 
'Transgender vernederd bij McDonald's Amsterdam'

Trouble viewing translation? Select your default language using Google Translate near top of page. Please be patient with machine translation as it is an evolving technology. Gender, in particular, is problematic in machine translations.

COC Nederland wil opheldering van McDonald’s over een voorval waarbij een transgender in een filiaal van de fastfoodketen in Amsterdam Osdorp door personeel vernederd zou zijn. Er werden op dat moment opnames gemaakt voor het tv-programma Spuiten & Slikken.

Een filmploeg en verslaggever van het BNN-programma volgden een transvrouw op 1 december een dag om een beeld te krijgen van problemen waar transgenders in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Voor de gelegenheid had de verslaggever zich ook vermomd als transgender. Het item werd uitgezonden op zondag 9 december.

Er zou direct hilariteit onder het personeel zijn ontstaan toen de transgenders het filiaal van McDonald’s binnenstapten. De vermomde BNN-verslaggever doet in het item uit de doeken hoe het personeel reageerde. Eén van de medewerkers zou haar collega’s en de manager erbij hebben gehaald om ze op de aanwezigheid van de transgenders te wijzen. Vervolgens zouden de transvrouw en de verslaggever allebei zijn uitgelachen, en zou er naar hen gewezen en geroepen zijn.

Circusattractie

‘Je werd gewoon uitgelachen, midden in je gezicht. Het maakt je heel klein hoor, zoiets’, aldus de BNN-verslaggever. De transvrouw in kwestie reageert: ‘Allemaal aapjes kijken. Ik voel me gewoon een circusattractie.’

Het COC heeft McDonald’s Nederland afgelopen woensdag, mede op verzoek van de transgender, en brief gestuurd met een verzoek tot opheldering. De belangenorganisatie wil weten welke maatregelen McDonald’s treft om er voor te zorgen dat ook transgenders, lesbiennes, homo’s en biseksuelen (afgekort LHBT’s) zich welkom voelen bij de fastfoodketen.

‘Wij gaan er van uit dat McDonald’s een restaurant wil zijn waar iedereen zich welkom voelt’, benadrukt COC-voorzitter Tanja Ineke. ‘We gaan dan ook graag in gesprek over hoe men er voor kan zorgen dat ook LHBT’s zich altijd welkom voelen.’

http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3362812/2012/12/13/COC-Transgender-vernederd-bij-McDonald-s-Amsterdam.dhtml

 

Related...