Dec 062012
 
2012-12-06_101706

Trouble viewing translation? Select your default language using Google Translate near top of page. Please be patient with machine translation as it is an evolving technology. Gender, in particular, is problematic in machine translations.

Een 22-jarige moeder die kokend water over de handjes en voetjes van haar baby gooide, staat vandaag in de Amsterdamse rechtbank.

Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman doet verslag vanuit de rechtbank. De vrouw ontkent dat zij haar kind verbrand heeft en geeft haar ex-vriend de schuld: ‘Ik heb mijn kind niet eens horen gillen.’

De vrouw had de avond voor het incident twee joints en een fles drank op, maar zegt tegen de rechter daar niet dronken van te worden. Ze verklaart ‘s nachts op de grond te zijn wakker geworden, overdekt met poep en bloed. Nadat zij zichzelf had schoongemaakt, merkte ze dat er iets mis was met haar baby, door de manier waarop hij bewoog. De handjes en voetjes van het kind waren rood en opgezet.

De moeder ontdekte dit om vijf uur ‘s ochtends en kwam pas om twaalf uur ‘s middags met haar zoon aan in het AMC. Haar ex-vriend zou haar hebben belet om de deur uit te gaan en geen geld voor de taxi willen geven. Ook kende ze niemand in Amsterdam. De rechter zei hierop: ‘Een moeder in nood? Er zijn toch mensen op straat? Taxi’s?’

Bij aankomst in het ziekenhuis, bleek het kind niet alleen tweedegraads brandwonden te hebben opgelopen, maar zat het ook onder de blauwe plekken. Het Openbaar Ministerie verdenkt de vrouw ervan het nu 3-jarige jongetje te hebben mishandeld met een pollepel. Familieleden van de vrouw bevestigen dat zij haar zoon stelselmatig sloeg. Ook wat betreft de mishandelingen wijst de vrouw met de vinger naar haar ex. Hij zou haar zoon niet mogen omdat hij ‘trekjes had van een homo’.

Jeugdzorg heeft het kind weggehaald bij de moeder. De ex van de vrouw is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De Officier van Justitie eist tegen de vrouw vier maanden voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 120 uur en verplicht toezicht van Reclassering. De uitspraak volgt op 20 december.

Related...