Jun 182012
 
Det er gennem uenigheder og nyfortolkninger, man bliver klogere på kristendommen, mener biskop over Roskilde Stift

Trouble viewing translation? Select your default language using Google Translate at top of page.

Mangfoldigheden styrker folkekirken, udfordrer os og gør os klogere på kristendommen, mener biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, der derfor gerne vil bevare den såkaldte kirkelige højrefløj i folkekirken.

Skal den kirkelige højrefløj forlade folkekirken, når den er fundamentalt uenig med biskoppernes teologiske beslutninger og kirkeministerens ledelse omkring vielse af homoseksuelle?

Nej, de skal blive i kirken og give plads til uenigheden, mener biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller. Den kirkelige højrefløj har ellers været massiv i sin kritik af ritualet for vielse af homoseksuelle par.

Senest har 51 præster fra den såkaldte kirkelige højrefløj forsøgt at oprette en alternativ åndelige ledelse til biskopperne, som de mener har svigtet folkekirken fundamentalt. LÆS OGSÅ : Kirkelig højrefløj: Derfor forlader vi ikke folkekirken Men deres tilstedeværelse styrker folkekirken, mener Peter Fischer-Møller. “En af folkekirkens store styrker er jo dens mangfoldighed, hvor du udfordres af synspunkter, som er anderledes end dem, du selv har eller plejer at omgive dig med. Det er en mulighed for at få åbnet øjnene for nye aspekter af, hvad kristendommen rummer. Kirken er meget mere end et meningsfællesskab. Der er ingen af os i kirken, der har patent på ham, der om sig selv siger: “Jeg er vejen, sandheden og livet”. Vi er på fælles opdagelsesrejse i troens mysterium,” siger biskoppen og påpeger, at også markante bibelske personer som Paulus og Peter var uenige.

John Engedal Nissen

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/466893:Kirke—tro–Biskop–Derfor-skal-hoejrefloejen-blive-i-folkekirken

Related...